Starting to feel like a local..
Door: tessaisverige
Blijf op de hoogte en volg Tessa
07 September 2010 | Zweden, Malmö
Heb twee drukke weken gehad. Naast het hebben van zweedse lessen en het volgens van het overvolle introductie programma was er ook veel tijd om te genieten van het malmö festival en allerlei andere sociale activiteiten. Ik was enorm blij dat het introductie programma voorbij was: eindelijk tijd voor ''het echte leven'' en niet meer geleefd worden.
Sinds vorige week heb ik echt het gevoel dat dit mijn stadje aan het worden is. Ik heb de meeste lokale marktjes bezocht, ken de Willy's (een grote goedkope magazijn supermarkt) en kan rondfietsen zonder mijn kaart in mijn hand. Ook qua mensen om me heen begint het echt te voelen als vrienden in plaats van allemaal losse contacten en steeds weer de vragen van wie ben je en waar kom je vandaan. Deze week veel genoten van het lekkere weer, van het strand, veel etentjes, en natuurlijk was het ook hoognodig om alle winkels in de binnestad een bezoekje te brengen. De trip naar ikea voor een traditionele kötbullar (zweedse gehaktballetjes) maaltijd en het kopen van een bed was geweldig. Ziet er echt precies hetzelfde uit dan in Nederland, behalve dat mensen nu ook snappen wat de namen van de kasten en bedden betekenen. Ook heb ik Lund, een nabijgelegen enorm mooie universiteits stadje bezocht, waar ik savonds door Kitty meegenomen werd om ook daar de studentenfeestjes uit te proberen.
Mijn zweeds is nog niet altijd even verstaandbaar. Op de twee ''all swedish'' party's waar ik geweest ben konden ze mijn gebrabbel soms niet eens herkennen als hun eigen taal. Ergens anders werd ik voor Deens aangezien, waar ik al lang blij mee was, ze dachen ten minste dat ik scandinavish was. Best iets om trots op te zijn. Het is een sport om in de supermarkt zo lang mogelijk zweeds te praten, en maar te kinkken dat je het verstaat. Maar ik ben blij dat ik volgende week aan een tweede zweedse cursus begin, want anders gaat het me niet lukken om niet meer in engels over te gaan. En ik wil jullie straks natuurlijk wel imponeren met mijn zweeds als jullie langskomen.
Dit weekend hebben we een trip naar kopenhagen gemaakt met 2 costa ricanen, een italiaanse, een ander nederlands meisje en ik. Echt een leuk en handelbaar groepje om een stad mee te verkennen. Alles was makkelijk loopbaar dus we hebben eigenlijk alle toeristische must sees gedaan. Met als gevolg goede pijn aan de voeten. En daarnaast hadden we ook nog tijd om te proeven van de locale specialiteiten (smorrebrod), te shoppen voor wat winter assecoires, wat zon te pakken in het park en savonds wat kroegjes te verkennen. Een geslaagd weekend!
Gister zijn mijn lessen dan eindelijk begonnen. Zo fijn! Alhoewel mijn boeken nog niet zijn aangekomen is het meteen lekker druk. Over vijf weken vijf boeken gelezen heb en een tentamen maken, zou moeten lukken. Maar ook genoeg feestjes, salsa avonden, verjaardagen en etentjes in de planning. Yes, ik heb het alweer net zo druk als thuis.
07 September 2010 - 11:08
Sophia:
Klinkt goed, lieve Tessa!
Superfijn dat je al het idee hebt dat het echt je stadje aan het worden is! En ik ben benieuwd of je nog wat gekocht hebt toen je de winkels ging bekijken ;-)
Spreek je snel weer via Skype of via de mail!!
Liefs, xx -
07 September 2010 - 15:57
GM-Hoog:
Tess!!
Vind het erg leuk om te lezen dat je je al zo erg thuis voelt. Ik kan uit je berichtjes opmaken dat je het erg naar je zin hebt:D. En dat is toch wel het allerbelangrijkste als je net in een nieuwe omgeving bent denk ik! Ik blijf je volgen, x x Kusjes
Mark -
07 September 2010 - 16:09
Marieke:
Hoiiiiiiii
Goed dat je het zo naar je zin hebt en het al lekker druk hebt! Ennehhh je mag wel een keertje Zweeds voor ons gaan koken als je terug bent!!!
Kus Marieke (huis,unitas,maastricht, ff voor de duidelijkheid :P. Aangezien iedereen altijd 3 mariekes kent.) -
07 September 2010 - 16:35
Tessa Bakx:
Over de foto van HCAnderson, was erg grappig om te kijken hoe alle oude chinese mannetjes bij hem op schoot kropen. De little mermaid is momenteel in China, dus we hebben alleen de nepperd gezien -
08 September 2010 - 07:49
Astrid:
Ha Tëussä,
We hadden er al over gehoord via skype, maar toch leuk om het weer even te zien, mét foto's. Heel veel kussen van je Möm. -
08 September 2010 - 08:30
Lieke:
yes! welgeteld 3 zinnen over studeren en de rest over feestjes en supermarkten, hulde!!!
liefs -
08 September 2010 - 12:30
Noort:
Jeej berichtje van Tessa..! Klinkt allemaal leuk tessie:) dikke kus -
08 September 2010 - 19:35
Andrea:
Leuk!! En Kopenhagen ziet er echt heel mooi uit op de foto, daar ga ik maar eens een weekende naar toe boeken :) Have fun en groetjes aan Kitty!
X -
19 September 2010 - 21:31
Tink:
Lieve lieve Tess,
Ik ben zo blij te horen dat je het zo naar je zin hebt.. Tis ook fijn als het 'normale' leven daar ook gewoon weer begint he!!
Knap dat je het Zweeds zo aanpakt! Ik liet het Tsjechisch maar voor wat het was!
Meis, geniet er nog lekker van!
Liefs!! -
27 Oktober 2010 - 10:27
Jolien:
Hey tess!
Ik denk dat je je prima vermaakt daar!
Tijd weer voor een verhaaltje?hihi:)
Kus